Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

De VGM Checklist Aannemers stelt eisen die gelden als basis voor veilig, gezond en milieuverantwoord werken. Nadat uw veiligheidssysteem is opgezet en geïmplementeerd, kan men na drie maanden een audit laten uitvoeren door een certificatie-instelling.

De VGM (Veiligheid, Gezondheid en Milieu) Checklist Aannemers is ontstaan uit een aantal eisen die grote opdrachtgevers zoals Shell en ESSO aan (onder)aannemers stelden op het gebied van veiligheid en milieu. Met deze eisen trachtten de opdrachtgevers de veiligheid en zorg voor het milieu op hun bedrijfsterreinen in goede banen te leiden.

Steeds meer opdrachtgevers gingen ertoe over om van aannemers te verlangen dat zij op het gebied van veiligheid en milieu in staat waren te voldoen aan een aantal eisen. Op een gegeven moment heeft een onafhankelijk college eisen vastgesteld die gelden als basis voor veilig, gezond en milieuverantwoord werken. De eisen zijn als vragen opgenomen in een checklist, die men kan gebruiken om te controleren of men aan deze eisen voldoet. De VGM Checklist Aannemers, kortweg VCA, was geboren.

De VGM Checklist Aannemers, is opgedeeld in 12 verschillende hoofdstukken, die weer zijn onderverdeeld in paragrafen met vragen. Er zijn drie soorten VCA certificaten, het VCA*, het VCA** en het VCA Petrochemie certificaat.
 
U bent met Veiligheidsadvies Nederland verzekerd van een deskundige en een op uw bedrijf afgestemde aanpak, waardoor het certificatietraject optimaal en efficiënt verloopt. Middels goede voorlichting en training voor de medewerkers creëren wij een breed draagvlak. We bedenken een werkbaar, praktisch systeem voor uw bedrijf dat voldoet aan de VCA-eisen.
 
Nadat uw veiligheidssysteem is opgezet en geïmplementeerd, kan men na drie maanden een audit laten uitvoeren door een certificatie-instelling. Het certificatieonderzoek bestaat uit een documentatiebeoordeling en een toetsing van de implementatie (werking in de praktijk). Na succesvolle voltooiing van de evaluatie zal de certificatie instelling een VCA-certificaat afgeven, waarin vermeld wordt aan welke VCA-norm (*/**/Petrochemie) de evaluatie heeft voldaan.

Wij komen graag bij u langs om toe te lichten wat dit voor uw organisatie kan betekenen.
Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking!